Hibabejelentés
Az OPUS ENERGETIKA is részt vesz a Planet Budapest 2023-on

Az OPUS ENERGETIKA is részt vesz a Planet Budapest 2023-on

2024.01.02.
Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvényén mutathatjuk meg magunkat.

Az OPUS ENERGETIKA cégcsoport képviseletében mind az OPUS TIGÁZ, mind az OPUS TITÁSZ is megjelenik a szeptember 27.-október 1. között Budapesten, a HUNGEXPO területén megrendezendő, Planet Budapest 2023 elnevezésű nemzetközi fenntarthatósági rendezvényen.

Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira. A Planet Budapest 2023 újszerűen dolgozza fel a fenntarthatóság témáját, miközben a legújabb megoldásokat közérthetően mutatják be szakmai, üzleti, közönség- és edukációs programokon keresztül.

A többnapos szakmai fórumon az OPUS TIGÁZ szakemberei bemutatják az ipari gáznyomásszabályozó berendezések teljes körű karbantartására és hibaelhárítására vonatkozó eljárásait.  Az OPUS TITÁSZ Műszaki Tudásmenedzsment osztály kollégái az egyetemi duális képzés fontos szerepéről, a junior mérnökképzés adta lehetőségekről adnak részletes felvilágosítást. Az eseményen mindemellett bemutatunk egy makettet, melynek az alap koncepciója az energia tárolása, azon belül is a hidrogén tárolás megoldásai, lehetőségei, alkalmazásai. Megismertetjük az érdeklődőkkel a hidrogén cella töltését, a tüzelőanyag cella hasznosítását különböző helyeken, továbbá a motorhajtást, gépkocsi hajtást, vízbontást. Animáció segítségével szemléltetjük majd a napelemes rendszerek KIF hálózaton okozott problémáit és az energiatárolás erre adott válaszát, illetve az energiatárolás fontos elemeit.   

A rendezvény három részből áll. A Planet Expo egy fenntarthatósággal és zöld innovációval foglalkozó kiállítás, melyen a fenntarthatósági célok megvalósításában élenjáró, konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői kapnak bemutatkozási lehetőséget üzleti partnereik és a nagyközönség előtt. A kiállítás programját konferencia is gazdagítja, ahol a fenntarthatóság témájában élenjáró szakemberek előadásait, kerekasztal-beszélgetéseket hallgathatnak meg az érdeklődők. A hétvégi előadásokon pedig kézzelfogható megoldásokkal ismerkedhet meg a nagyközönség.
A Your Planet interaktív közönségprogram a fenntarthatóságról, ahol a nemzetközi szintű hazai kreatív és tudományos szakemberek által fejlesztett élményprogramon a látogatók betekintést nyerhetnek a fenntartható jövő mindennapjaiba.
A Heroes of the Future élményprogram fiataloknak, egy, a fenntarthatósággal kapcsolatos oktatást megcélzó kalandjáték.  

Az „ösztönöz, elkötelez, jövőt formál” mottó jegyében megvalósuló esemény fővédnöke dr. Áder János, Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a főszervező Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke, aki így fogalmazott a témával kapcsolatban: Miről szól a fenntartható fejlődés? Az életünkről. A ma élőkről és a jövőben megszületendők életéről, életesélyeiről, életminőségéről. Problémáink ismertek. Nincs más hátra, cselekednünk kell!

OPUS TITÁSZ Zrt.
OPUS TIGÁZ Zrt.
fenntarthatóság

További híreink