Hibabejelentés
Újra Debrecenbe látogatott a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivál.

Újra Debrecenbe látogatott a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivál.

2023.11.09.
A pályaválasztási road show debreceni eseményének fő támogatója az OPUS ENERGETIKA volt.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) feladatának tekinti a műszaki szakember utánpótlás támogatását, ezért idén 8. alkalommal rendezi meg a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivál elnevezésű, Magyarország hat nagyvárosába ellátogató eseményét. Az eseménysorozat szeptember 27-én, Pécsett vette kezdetét, november közepéig pedig Szegedre, Győrbe, Miskolcra, Debrecenbe és Budapestre látogat el a pályaválasztó roadshow.


Modernizáció, digitalizáció, a mesterséges intelligencia alkalmazása. A fejlődés, az új műszaki technológiák kivitelezése megfelelő számú és minőségi tudással rendelkező szakembert igényel, akiknek megszólítása és megtartása továbbra is komoly feladatot ró a vállalatokra, a szakképzésre, valamint a szakmai szervezetekre. A jövőbe mutató iparági összefogás, példátlan helyi felelősségvállalás elengedhetetlen a szakemberhiány kezeléséhez, ezért a MEE a nagy energiapiaci szereplők, a kkv-k, a helyi önkormányzatok, továbbá az oktatási intézmények támogatásával immár nyolcadik éve rendezi meg „Mi a pálya? Műszaki Pályaválasztó Fesztivál” című rendezvénysorozatát, ami évente több mint 10.000 fiatalnak segít a pályaorientációban.


November 8-án Debrecen adott otthont az évek óta nagy sikerű rendezvénynek. A pályaválasztási road show debreceni rendezvényének fő támogatója az OPUS ENERGETIKA tagvállalatai, az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. volt.


Számos műszaki területen évről-évre több új szakemberre van szükség annál, mint amennyi diák végez az érintett szakmákat oktató középiskolákban. A „Mi a pálya?” rendezvénysorozat ezért is szeretné bemutatni és népszerűsíteni a műszaki és informatikai pályákat a továbbtanulni szándékozó fiatalok körében. A debreceni rendezvény főtámogatójaként az OPUS ENERGETIKA csoportot Magyarország két jelentős energiaelosztó társasága, az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt., képviselte. A vállalat csoport elkötelezett abban, hogy segítse és támogassa az energetikai iparágban dolgozni kívánó fiatalok felkészülését, hogy ezáltal a munkába álláskor minél szélesebb körű ismeretekkel és már gyakorlati tudással is rendelkezzenek. 


„A diákok fejlesztése, a tehetségek gondozása, a kitartó munka ösztönzése közös felelősségünk. Ezért biztosítjuk a tanulóknak a duális képzésben való részvétel lehetőségét, amelynek során képzett, tapasztalt szakoktatók és kollégák támogatják a diákokat, akik a tanulás mellett rögtön a munka világában is kipróbálhatják magukat. Azért hasznosak az ilyen rendezvények, mert megmutathatjuk a fiataloknak a műszaki pálya kínálta lehetőségeket: a műszaki területen végzett munkával kiszámítható, stabil megélhetést tudnak a fiatalok maguknak biztosítani, értéket teremtenek, amely élethosszig tartó fejlődést és tapasztalást is jelent számukra. Fontos érezniük és tudniuk, hogy ezek a műszaki irányultságú szakmák később nem csak a munkájukká, de a hivatásukká is tudnak válni egyben” -hangsúlyozta az esemény kapcsán Péli Balázs, áramhálózati vezérigazgató-helyettes.


Az OPUS ENERGETIKA csoport nem titkolt célja, hogy karrierlehetőséget biztosítson a fiatal és tehetséges szakemberek számára. A társaság pavilonjaiban az érdeklődő diákok interaktív, élmény alapú bemutatók segítségével nyerhettek bepillantást a műszaki szakmák szépségeibe, számos gáz- és villamosipari eszközt nézhettek meg és próbálhattak ki. Az érdeklődők ezen felül tájékoztatást kaptak a vállalatnál működő duális villanyszerelő képzésről, illetve a duális villamosmérnök képzésről is. 

pályaválasztás
Mi a Pálya?
szakember utánpótlás
képzés

További híreink

Korábbi híreink

2024 2023
2022 2021