Hibabejelentés
Mi a pálya? - Debrecen

Mi a pálya? - Debrecen

2022.04.13.

Látványos bemutatók sora várta a diákokat Debrecenben a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztási fesztivál második állomásán a Magyar Elektrotechnikai Egyesület valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közös szervezésében. A pályaválasztási road show debreceni rendezvényének fő támogatója az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. volt.

Számos műszaki területen évről-évre több új szakemberre van szükség annál, mint amennyi diák végez az érintett szakmákat oktató középiskolákban. A „Mi a pálya?” rendezvénysorozat ezért is szeretné bemutatni és népszerűsíteni a műszaki és informatikai pályákat a továbbtanulni szándékozó fiatalok körében. A debreceni rendezvény főtámogatóinak, az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. kiállító pavilonjaiban az érdeklődő diákok interaktív, élmény alapú bemutatók segítségével nyerhettek bepillantást a gáz- és villamossági műszaki szakmák szépségeibe és a térség meghatározó energiaipari vállalatainak mindennapi életébe. A fiatalok a többi között megismerhették a gázérzékelés eszközeit, kipróbálhatták a polietilén hegesztést, megtudhatták, hogyan működik a térkép (GPS) alapú hálózatvizsgáló műszer, miként jut el az áram a lakásokba, s ebben milyen fontos szerepe van a villamoshálózat üzemirányítási rendszerének, illetve megismerhettek egy különleges LED technológiát is.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. több évtizedes múltra visszatekintő, megbízható és stabil vállalatok, legfőbb feladatuk a zavartalan földgáz-, és áramellátás biztosítása. A térség meghatározó energiaszolgálató társaságaiként kiemelten fontos számukra a fiatalok érdeklődésének felkeltése a műszaki pálya iránt és az energetikai szakmák bemutatása.

Mindkét vállalat elkötelezett abban, hogy segítse és támogassa az energetikai iparágban dolgozni kívánó fiatalok felkészülését, hogy ezáltal a munkába álláskor minél szélesebb körű ismeretekkel és már gyakorlati tudással is rendelkezzenek. A diákok fejlesztése, a tehetségek gondozása, a kitartó munka ösztönzése közös felelősség. E mentén ajánlja fel a két energetikai cég a tanulóknak például a duális képzés lehetőségét, amelynek során képzett, tapasztalt szakoktatók és kollégák segítenek nekik, míg a tanulás mellett rögtön a munka világában is kipróbálhatják magukat. Az OPUS TIGÁZ és az OPUS TITÁSZ nem titkolt célja, hogy karrierlehetőséget biztosítson a fiatal és tehetséges szakemberek számára.

További információk: www.opustitasz.hu, www.opustigaz.hu

Az OPUS GLOBAL Nyrt. 2021 márciusában 49,57 százalékos részesedést és irányítási jogot is szerzett a TIGÁZ Zrt. földgázelosztó társaságban, amely július 1-jétől OPUS TIGÁZ Zrt. cégnévvel végzi földgázelosztói tevékenységét.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. 2019 októberében bejelentette vételi szándékát az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. tulajdonrészének megvásárlására. A térség villamosenergia-hálózatát működtető társaság megvásárlását követően 2021. szeptember 1-től a tiszántúli ügyfélkör áramelosztói szolgáltatója OPUS TITÁSZ Zrt. néven folytatja elosztói engedélyes tevékenységét.

Az OPUS GLOBAL befektetési holding 2021-re a két energiaszolgáltató megvásárlásával megerősítette energetikai stratégiai portfólióját.

OPUS TIGÁZ Zrt.

Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója, az ország észak-keleti régiójában végez földgáz elosztási engedélyes tevékenységet, 33.760 km hosszú gázvezeték-hálózatot üzemeltet, amellyel több mint 1,2 millió háztartás földgázellátását biztosítja, 1092 településen. A vállalat az elmúlt csaknem 70 évben iparági szinten is kiemelkedő szaktudást halmozott fel, és a magyar energiaipar meghatározó szereplőjévé vált.

OPUS TITÁSZ Zrt.

Magyarország észak-keleti régiójában 18 728 négyzetkilométeren végez villamosenergia-elosztói engedélyes tevékenységet: 26.177 kilométer hosszúságú áramhálózatot üzemeltet, közel 400 településen, több mint 772 ezer otthonban és munkahelyen biztosítva ezzel a zavartalan áramellátást.

sajtóközlemény

További híreink