Hibabejelentés

Távleolvasási portál

Kedves Ügyfeleink!

 

2023.01.01-től technikai okok miatt a távleolvasási portálon SMART mérőkre új regisztrációt nem tudunk fogadni. Ipari fogyasztói (áramváltós) mérések esetén a regisztráció továbbra is lehetséges.

A távleolvasott vagy SMART mérővel rendelkező ügyfeleink mérési adataikat az E.ON Hungária cégcsoport oldalán találhatják meg.

Miért hasznos?

Minden távleolvasott mérővel rendelkező ügyfelünk számára hozzáférést biztosítunk a mérési adatokhoz. A felület bármikor és bárhonnan hozzáférhető, több felhasználási hellyel rendelkező ügyfeleinknek is elegendő csak egyszer regisztrálnia és máris elérhető az összes fogyasztási adat.

A Távleolvasási portál tulajdonságai

 • akár egy évi mérési adatok megjelenítése
 • regiszter adatok megjelenítése
 • egyéni tarifa beállítási lehetőség
 • személyre szabható munkaterületek kialakítása
 • üzenetküldési lehetőség a kezelői felületről
 • ütemezhető riport beállítások (táblázatban, pdf-ben)
 • megjelenítés mobileszközről (okostelefon, tablet)
 • magyar / angol nyelvű felület választás

Belépés az Távleolvasási portálra

Bejelentkezés

Hasznos

Felhasználói kézikönyv 

Meghatalmazás űrlap 

OKOS MÉRÉS

Az energiaipar jelentős átalakulás előtt áll a megújuló energiák felhasználása és az okos hálózatok kialakítása révén.

A változások az Ön érdekében történnek, amelynek Ön is a részese lehet, aktív és tudatos részvétellel. 

A cél elérését segíti:

 • az okos mérés, amely az Ön energia fogyasztásáról nyújthat valós idejű információt;
 • és az okos hálózat, amely költséghatékonyan kapcsolja össze a hozzá csatlakozó fogyasztók és termelők működését, hogy egy hatékony és magas biztonsági ellátású rendszert biztosítson.

Miért jó az okosmérő?

 • A smart mérőket intelligens vagy okosmérőknek is nevezik. Ugyanúgy működnek, mint egy normál fogyasztásmérő berendezés, de okosabban. A mérő kijelzőjén követheti, hogy mennyi energiát használt fel – vagy táplált vissza a hálózatba háztartási méretű kiserőmű (HMKE) üzemeltetése esetén -, továbbá képes távolról kommunikálni az energiaszolgáltatóval. Ezáltal a mérő személyes leolvasása is feleslegessé válik.
 • Az okosmérők részét képezhetik a smart otthonoknak. Ez a mérők és egyéb elektronikai berendezések, biztonságtechnikai eszközök intelligens összekapcsolása, melynek segítségével könnyen áttekinthetővé és felügyelhetővé válik a lakás energetikai rendszere.
 • A smart mérők segítségével Ön jól követheti a fogyasztását, és így változtathat fogyasztási szokásain. A tudatos energiafelhasználás révén pedig akár csökkentheti energiadíj számláját és hozzájárulhat az üvegházhatás visszaszorításához.

Az elosztói engedélyes kötelezettségei:

A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló kormányrendelet előírásai alapján az elosztó köteles okosmérőt felszerelni a kisfeszültségen 3 × 80 Amper és az alatti csatlakozással rendelkező felhasználó részére:

 • ha a felhasználási hely teljesítménye - új felhasználási hely új csatlakozása vagy a felhasználási hely teljesítménybővítése esetén - eléri vagy meghaladja a 3 × 32 A-t,
 • direkt mérés esetén, ha a felhasználási helyen háztartási méretű kiserőmű kerül csatlakoztatásra a villamosenergia-hálózatra, vagy a háztartási méretű kiserőmű esetében a fogyasztásmérő-berendezés hitelesítési ideje lejár,
 • ha a felhasználási helynek villamos energia fogyasztása az előző éves elszámolási időszakban elérte vagy meghaladta az 5000 kWh/év mennyiséget, és a felhasználási helyen nincs indirekt mérés kialakítva.

Amennyiben az okosmérő által mért fogyasztási adatokhoz szeretne hozzáférni, kérjük, regisztráljon a távleolvasási portálunkra.

A mért fogyasztási adatokhoz történő hozzáférés regisztrációt követően díjmentes.

 

Gyakran ismételt kérdések

Mi is ez a rendszer?

Társágunk. minden távleolvasott mérővel rendelkező ügyfele számára elérhetővé teszi internetes rendszerét, amelynek használatával a felhasználók egyszerűen, gyorsan és kényelmesen férhetnek hozzá saját áramfogyasztási adataikhoz.

A távleolvasott adatok a leolvasást követően megtekinthetőek, későbbi feldolgozás céljából Excel, XML, CSV fájl formátumban exportálhatók. Normál üzemmenet mellett az adatok leolvasását az Társaságunk Mérési Központja az éjszaka folyamán napi 1 alkalommal végzi az előző napra vonatkozóan, az adat-áttöltések a leolvasásokat követően automatikusan történnek. Az esetlegesen felmerülő hibák javítását a Mérési Központ munkatársai "normál" munkanapi beosztás szerint végzik.

A felületen publikált adatok pontosságát és minőségét Társaságunk. kiemelt fontosságúnak tekinti, ugyanakkor tudni kell, hogy az adatok leolvasásának sikeressége döntően az ügyfél méréséhez kialakított távközlési út működőképességétől és rendelkezésre állásától függ.

Emiatt hangsúlyozzuk, hogy a publikált adatok tájékoztató jellegűek. A felhasználókkal történő tényleges elszámolás az elosztó (illetve kereskedő) részére megküldött hitelesített adatok alapján történik. A publikált adatokhoz kapcsolódó ügyfél által végzett adatfeldolgozásokból, következtetések levonásából származó esetleges kárigényekkel szemben felelősséget nem vállalunk.

Ki veheti igénybe?

A felület a távleolvasott vagy SMART mérővel rendelkező, a OPUS TITÁSZ Zrt. elosztói területének ügyfelei, vagy azok meghatalmazottjainak számára érhető el regisztrációt követően.

Milyen adatokat publikálunk?

 • 15 perces hatásos- és meddő- energia-fogyasztási adatokat, illetve a havi regiszter adatokat.

A rendszerben 24 hónapig tároljuk a mérési adatokat.

Milyen böngészővel tudom a felületet használni?

 • Google Chrome
 • Opera
 • Mozilla Firefox
 • Internet Explorer 9

Felhívjuk figyelmét, hogy a rendszer Internet Explorer 8 és régebbi böngészőkkel nem kompatibilis, bizonyos funkciók ezekben a böngészőkben nem működnek. Internet Explorer 11 böngészővel úgy működik a rendszer megfelelően, ha a kompatibilitási nézet nincs beállítva.

Milyen dokumentum szükséges a regisztrációhoz?

A regisztráció megkezdéséhez szükség van a mérési pont azonosító (POD) megadására, ami az áramszámlán található meg. 

Ha meghatalmazottként használja a rendszert, kérjük, csatolja a meghatalmazást vagy a megbízási szerződést.

Hogyan tudok regisztrálni?

Regisztrációt az alábbi oldalon indíthat: https://energia.eon-hungaria.hu/W1000/Registration

Felhívjuk figyelmét, hogy egy e-mail címmel csak egyszer regisztrálhat. Kérjük, saját aktív e-mail címével regisztráljon, a regisztrációról e-mailes megerősítést küldünk. Amennyiben megbízottként regisztrál, kérjük, töltse fel a meghatalmazást vagy a megbízási szerződést.

Egyidejűleg ugyanazzal a felhasználónévvel csak egy felhasználó tud bejelentkezni. Egy regisztráció alkalmával maximum 100 mérési ponthoz (POD) tud jogosultságot kérni.

A mérési pont azonosító beírásánál kérjük, figyeljen a megfelelő formátumra (33 karakter) és az adat helyességére. .

Milyen a megfelelő meghatalmazás?

A megfelelően kitöltött meghatalmazás tartalmazza:

 • a meghatalmazó és a meghatalmazott fél pontos adatait,
 • a mérési pont azonosítókat (POD),
 • a meghatalmazás érvényességét,
 • cégszerű aláírást,
 • dátumot,
 • tanuk adatait, aláírását.

Meghatalmazás sablonunkat innen töltheti le.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak hiánytalanul kitöltött meghatalmazást tudunk elfogadni.

Hogyan tudok segítséget kérni a rendszer használatával kapcsolatban?

A rendszer használatával kapcsolatos kérdéseire választ kaphat a felhasználói kézikönyvben
Kollégáink segítségét az alábbi e-mail címen kérheti: web.mkp.adatfelelosok@eon-is.hu.