Hibabejelentés
Számítógépeket ajándékoztak az OPUS Csoport energetikai vállalatainak munkavállalói

Számítógépeket ajándékoztak az OPUS Csoport energetikai vállalatainak munkavállalói

2022.04.13.

A „Mert adni jó! – Ajándékozz számítógépet!” kezdeményezést közösen valósította meg az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt.
 

„Mert adni jó! – Ajándékozz számítógépet!” címmel indított november elején pályázatot munkatársai körében az OPUS TITÁSZ Zrt. és az OPUS TIGÁZ Zrt. A pályázat keretében a társaságok munkavállalói ajánlhattak olyan szervezeteket, például iskolákat, idősotthonokat, ahol jó helyre találnak a vállalatoknál már használaton kívül helyezett számítógépek. A kezdeményezés során 30 darab jó állapotú gép jutott el a pályázó kollégák segítségével a kiválasztott közösségekhez.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. alapfeladataik ellátása mellett fontosnak tartják, hogy rendszeres programokkal és kezdeményezésekkel álljanak társadalmi ügyek mellé. Ennek jegyében segítenek biztonságos fűtést és villamosenergia-fogyasztást tudatosító kezdeményezéseket, támogatnak természetvédelmi akciókat, sportolói klubokat, közösségeket. A mostani számítógép adományozás sem az első alkalom a sorban, a tavalyi évben például hátrányos helyzetű tanulóknak juttattak a digitális oktatáshoz elengedhetetlen eszközöket.

„Fontos számunkra, hogy a gazdasági életben betöltött szerepünk mellett a társadalmi szerepvállalás útján is hozzájáruljunk ügyfeleink és partnereink, a magyarországi közösségek életéhez. Ennek érdekében az eddigiekben és a jövőben is több önálló kezdeményezést tervezünk megvalósítani - a partneri együttműködéseink mellett -, melyek révén plusz energiával tölthetjük fel a szolgáltatási környezetünkben élő, működő közösségeket.” – mondta Torda Balázs, az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. vezérigazgatója.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. kezdeményezésében a fenntarthatóbb és digitális újrahasznosítást célzó gyakorlatok ösztönzése is fontos szempont. A vállalati IT infrastruktúrába már nem illeszkedő, de egyébként jó állapotú számítógépek - leselejtezése helyett - még hosszú ideig használhatóak kisebb közösségekben.

„Szerettünk volna olyan helyet találni ezeknek az eszközöknek, ahol tényleg hasznosítani tudják őket, hiszen attól, hogy a professzionális használatra már nem alkalmasak, még kifejezetten jól működő gépekről  beszélünk. Ezért fordultunk a kollégáinkhoz, hogy javasoljanak ők olyan közösségeket, ahol szerintük a legjobb helyen lennének ezek az eszközök” – mondta el az akció hátteréről Egyházi Nikoletta, az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. kommunikációs vezetője.

Az összegyűlt számítógépeket a pályázaton részt vevő munkatársak adták át az általuk ajánlott közösségeknek az OPUS energetikai társaságok képviseletében, így többek között a Balmazújvárosi Kistérség Alternatív Kulturális Ifjúsági Egyesület, a kunhegyesi Ilosvai Varga István Városi Művelődési Központ Nyugdíjas Klubja, a debreceni Reménysugár Gyermekotthon és a szeghalmi Mesevár Óvoda gépparkja frissült az ajándékozott eszközöknek köszönhetően.

„Azt tapasztaltuk, hogy munkatársaink nagyon aktívan és lelkesen vettek részt a pályázaton, segítő ötletekben és kezekben nem volt hiány. Ennek is köszönhetjük, hogy mind a 30 darab számítógép gazdára talált és eljutott új helyére, örömet okozva ezzel nem csak az új tulajdonosaiknak, de energiával feltöltve az adományozásban résztvevő kollégákat is.” – fűzte hozzá Egyházi Nikoletta

A vállalatok a továbbiakban is keresik a közösségek támogatásának lehetőségeit és hasonló kezdeményezéseket rendszeresen megvalósítanak.

sajtóközlemény
számítógép adományozása
társadalmi felelősségvállalás

További híreink