Hibabejelentés

Integrált irányítási rendszer és tanúsítványok

 

Az OPUS TITÁSZ Zrt. több évtizedes múltra visszatekintő vállalat, melynek célja a hazai energiaszektorban betöltött szerepének fenntartása, erősítése.

A minőség iránti elkötelezettség mindig kiemelten fontos volt számunkra, ennek eredményeként 2004-ben az ISO 9001-es minőségirányítási és az ISO 14001-es környezetközpontú irányítási rendszerek bevezetésére került sor. Ezzel párhuzamosan fokozódott a belső igény, hogy munkatársaink számára minél biztonságosabb munkahelyi környezetet teremtsünk és tartsunk fent. Így 2008-ban került bevezetésre az OHSAS 18001 szerinti munkahelyi egészség és biztonság irányítás rendszere, mely napjainkban kielégíti az ISO 45001 követelményeit. A hatékony energiagazdálkodás érdekében 2016-ban vettük alkalmazásba az ISO 50001 Energiagazdálkodási irányítási rendszerekre vonatkozó rendszerszabványt.

A Társaság vezetésének döntése alapján - és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal támogatásával – 2023-tól közös Integrált Irányítási Rendszer került kialakításra az OPUS ENERGETIKA vállalataival együttműködésben, mely biztosítja az OPUS TITÁSZ Zrt., mint elosztói engedélyes önálló döntési feladatainak fenntartását, egyben a folytonosság lehetőségét adva a korábban kialakított rendszert érintően. A Társaság támogató tevékenységeit ugyanezen időponttól, átszervezés útján az OPTESZ OPUS Zrt. látja el.

Integrált Irányítási Rendszerünk megfelelőségét - valamennyi telephely vonatkozásában - az alábbi tanúsító okiratok igazolják:

OPUS TITÁSZ Zrt. MSZT 9001 tanúsítási okirat
OPUS TITÁSZ Zrt. MSZT 14001 tanúsítási okirat
OPUS TITÁSZ Zrt. MSZT 45001 tanúsítási okirat
OPUS TITÁSZ Zrt. MSZT 50001 tanúsítási okirat

A megfelelőségi kört egészíti ki a számlázás informatikai rendszerének és a hozzá kapcsolódó alrendszerek zártságáról szóló tanúsítvány:
 

Számlázási rendszer zártságának tanúsítása

Az alkalmazott Integrált Irányítási Rendszer egyfelől garancia a külső partnereink felé, másfelől a belső szervezeti működésünk hatékony eszközeként is szolgál.

A rendszertanúsító mellett tevékenységünket hatóságok is felügyelik, így pl. a működési engedélyünket kibocsátó Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Társaságunk menedzsmentje az OPUS ENERGETIKA közös Integrált Irányítási Rendszer politikáján keresztül fejezi ki elkötelezettségét, közép- és hosszútávú elképzelését az Integrált Irányítási Rendszerrel kapcsolatban, melynek középpontjába a

„MINDEN ENERGIÁNKKAL A JÖVŐÉRT!”

mottót helyezte.