Hibabejelentés
Mi a pálya Debrecen?

Mi a pálya Debrecen?

2022.09.29.
A „Mi a pálya?” első állomásának Debrecen adott otthont, a rendezvény kiemelt támogatója az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. volt.

Kezdetét vette a fiatalok műszaki pályaválasztásának ösztönzését célzó rendezvénysorozat a Magyar Elektrotechnikai Egyesület, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közös szervezésében.

Évek óta köztudott, hogy a műszaki területeken kiemelt szükség van a munkaerő növelésére, a kapcsolódó képzési területek támogatására és a hallgatók bevonzására. A szakember-utánpótlás a munkaadók szempontjából egyre égetőbb kérdéssé válik, a munkaerőpiaci trendek, a szektort érintő kihívások is azt vetítik előre, hogy a megnövekedett igény fokozódni fog a jövőben is.

A „Mi a pálya” rendezvénysorozat hetedik éve kerül megrendezésre azzal a céllal, hogy az ipari szereplők és az oktatási intézmények bevonásával, élményalapú programokon keresztül népszerűsítsék a műszaki és informatikai pályákat a fiatalok körében. 

A sorozat első állomásának idén a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpont Sportcsarnoka adott otthont szeptember 28-án, amelynek fő támogatója az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. volt. A látogatók a legfontosabb iparági szereplőkkel és vállalatokkal ismerkedhettek meg közelebbről, interaktív módon, sokszínű programokon és élményeken keresztül tudhattak meg többet az energetika világáról és műszaki megoldásairól. A diákok emellett a képzési helyszínek, középiskolák és felsőoktatási intézmények kiállítóterein tájékozódhattak a továbbtanulási lehetőségek részleteiről.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. kiállító pavilonjaiban a diákok mozgalmas bemutatók segítségével nyerhettek bepillantást a gáz- és villamossági műszaki szakmák rejtelmeibe. Megismerhették a gázérzékelés eszközeit és a térkép-szoftver működését, valamint a gázszerelők munkáját segítő, ún. munkairányítási rendszert is láthatták használat közben. Megtudhatták azt is, milyen fontos szerepe van a villamoshálózat üzemirányítási rendszerének, sőt, feszültség alatti munkavégzéshez használt speciális kesztyűben kézügyességüket is próbára tehették. Egy demonstrációs táblán különböző fényforrásokkal, illetve azok működésével, villamos paramétereivel ismerkedhettek meg, sőt, a társaságok munkatársai még földgázzal és villamosenergiával kapcsolatos kvízjátékkal és egy célbadobós játékkal is várták az érdeklődőket.

A „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztási fesztivál Debrecent követően Győrbe, Szegedre, Miskolcra, Pécsre és Budapestre is ellátogat. A részvétel minden rendezvényhelyszínen ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. legfőbb feladata a zavartalan földgáz-, és áramellátás biztosítása. A szektor egyik legmeghatározóbb energiaszolgáltató szereplőiként továbbá kiemelten fontosnak tekintik a tehetséges fiatalok támogatását és a diákok műszaki pálya felé történő orientációját. A társaságok célja, hogy hosszú távon is stabil munkalehetőséget biztosítsanak a fiatal szakemberek számára. Elősegítése érdekében, amellett, hogy szakmai rendezvényeken és pályaorientációs napokon minden évben több alkalommal is képviseltetik magukat, az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. duális képzési lehetőségeket is kínál, amelyek segítségével elméleti tudásukat gyakorlati tapasztalatokkal kiegészítve léphetnek a fiatalok a munka világába.

A társaságok a középiskolás korosztály támogatását is fontos feladatuknak tekintik, ennek jegyében hívták életre idén első alkalommal az OPUS TITÁNOK névre keresztelt energiatudatossági csapatversenyt, amelyen a fiatalok kreatív és izgalmas feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg közelebbről az energiahatékonyság és fenntarthatóság témáival. A versenyre október 20-ig regisztrálhatnak az OPUS TITÁSZ és OPUS TIGÁZ ellátási területein működő oktatási intézmények diákjai. További részletek: opustitanok.hu

További információk: www.opustitasz.hu, www.opustigaz.hu

hír
sajtóközlemény
állásbörze

További híreink