Hibabejelentés

OPUS TITÁSZ Zrt.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. 2019. októberében jelentette be vételi szándékát az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlására. A tranzakció lezárását követően  az OPUS Energy Kft.-n keresztül  - a Status Energy Kft.-vel közösen - ötven-ötven százalékos arányban tulajdonolja a társaságot az OPUS, és 2021. szeptember 1-től a társaság OPUS TITÁSZ Zrt. cégnévvel végzi villamosenergia-elosztói tevékenységét.  

Az OPUS TITÁSZ Zrt. több évtizedes múltra visszatekintő, megbízható, stabil, innovatív vállalat, melynek legfőbb feladata a zavartalan áramellátás biztosítása. A társaság Magyarország észak-keleti régiójában 18 728 négyzetkilométeren végez villamosenergia-elosztási engedélyes tevékenységet: 26 177 kilométer hosszúságú áramhálózatot üzemeltet, közel 400 településen, több mint 788 ezer otthonban és munkahelyen biztosítva ezzel a zavartalan áramellátást. A vállalat az elmúlt évtizedekben iparági szinten is kiemelkedő szaktudást halmozott fel, és a magyar energiaipar meghatározó szereplőjévé vállt.  

Az OPUS TITÁSZ Zrt. az OPUS GLOBAL Nyrt. eszközportfóliójának értékes eleme, amely kiszámítható, stabil bevételt biztosítva, jelentős mértékben járul hozzá az OPUS Csoport eredménytermelő képességéhez. A tiszántúli áramhálózat szilárd alapot jelent az OPUS GLOBAL Nyrt. energetikai divíziójának további bővítésére és a cégcsoport régiós jelenlétének erősítésére, melynek stratégiai célja, hogy hosszútávon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon.