Hibabejelentés
Mert adni jó

Mert adni jó

2022.12.19.
Idén is számítógépek adományozásával segítettek az OPUS TIGÁZ és az OPUS TITÁSZ munkatársai

Immár második alkalommal hirdette meg az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt.  "Mert adni jó! – Ajándékozz számítógépet!” című pályázatát. A kezdeményezés keretében a munkavállalók ajánlhatnak olyan intézményeket, ahol a két társaság által már nem használt, de még jól működő számítógépek új gazdára találhatnak. A pályázat idei kiírása novemberben vette kezdetét, amelynek eredményeként a társaságok 40 darab számítógépet adományoztak a kollégák által ajánlott alapítványok, civil szervezetek, alapfokú oktatási intézmények, idősek otthona, vagy akár nonprofit szervezetek részére. 

A környezettudatos működés és az üzemi hatékonyság elősegítése érdekében az OPUS TIGÁZ Zrt. és OPUS TITÁSZ Zrt. folyamatosan korszerűsíti számítástechnikai infrastruktúráját. A vállalati digitális és munkairányítási rendszerbe már nem illeszkedő, de jó állapotú számítógépek ugyanakkor még hosszú ideig használhatóak kisebb közösségekben, ezért a leselejtezés helyett a két társaság tavaly, hagyományteremtő jelleggel életre hívta „Mert adni jó! – Ajándékozz számítógépet!” című kezdeményezését. 


Az újrahasznosítást ösztönző gyakorlatok terjesztése mellett a helyi közösségek támogatása is a program kiemelt céljai közé tartozik. Ennek jegyében a munkavállalók ajánlhattak olyan szervezeteket, például oktatási intézményeket, alapítványokat, civil szervezeteket, idősek otthonát, vagy akár szociális ellátó szervezeteket, ahol a vállalatoknál már használaton kívül helyezett számítógépek és monitorok támogathatják az érintett szervezetek mindennapi működését.


A novemberben indult pályázat nyomán ezúttal összesen 40 darab eszköz jutott el a kiválasztott közösségekhez a kollégák közreműködésével. A társaságok munkavállalói olyan intézményeket és szervezeteket választottak ki, amelyek a mindennapokban hasznosítani tudják a számítógépeket, legyen szó munkavégzésről, tanulásról, vagy akár szabadidős tevékenységekről. Az összegyűlt eszközöket a munkatársak adták át a közösségeknek, így többek között az Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény Tokaji Otthona, a hajdúszoboszlói Szivárvány Óvoda, a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete, vagy a Sajóvámosi Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány gépparkja frissült a pályázatnak köszönhetően.


„Az év végi adományozás már hagyománynak számít, a munkatársaink pedig minden alkalommal lelkesen vesznek részt a programjainkban. A kezdeményezés elindításánál rendkívül fontosnak tartottuk a kollegáink bevonását, hiszen ők azok, akik leginkább ismerik a saját közösségeiket, a helyi szervezetek és otthonok igényeit és tevékenységét, így az ajánlásaiknak köszönhetően az eszközök biztosan jó helyre kerülnek” – mondta el Egyházi Nikoletta, az OPUS TIGÁZ Zrt. és OPUS TITÁSZ Zrt. kommunikációs vezetője.


Az OPUS TITÁSZ Zrt. és OPUSZ TIGÁZ Zrt. felelős szolgáltatókként fontosnak tartják a különböző társadalmi és környezetvédelmi ügyeket szolgáló kezdeményezések megvalósítását. Az adományozások mellett többek között madárvédelmi akciókkal, valamint biztonságos villamosenergia- és földgázfogyasztást tudatosító programokkal támogatják a helyi közösségeket és értékeket.

hír
számítógép adományozása
társadalmi felelősségvállalás
OPUS TITÁSZ Zrt.

További híreink