Hibabejelentés

Aggregátor használat bejelentése


Mi a teendő aggregátor használat esetén?


A közcélú hálózatokon végzett tervszerű munkák, vagy a véletlenszerűen bekövetkező hibákból eredő áramszünetek-, ezek olykor kellemetlenséget okozhatnak ügyfeleink számára. Ennek áthidalására lehetőség van elérhető áron aggregátort vásárolni vagy bérelni. A megvásárolt vagy bérelt aggregátor használata előtt minden esetben bejelentési kötelezettsége van.

A balesetek elkerülése érdekében az aggregátorok csak azután csatlakoztathatók a közcélú hálózattal kapcsolatban lévő belső felhasználói hálózathoz, ha a megfelelő műszaki-védelmi intézkedések megtörténtek. Ennek hiányában a csatlakoztatás még ideiglenes jelleggel sem megengedett.

Az aggregátoroknak a szakszerűtlen használata komoly veszélyforrást jelenthet a közcélú hálózaton munkát végző munkatársak számára, mert a belső fogyasztói hálózatra kapcsolt aggregátor áramot táplálhat vissza a feszültségmentesített hálózatszakaszba, melynek következtében az azon munkát végző szakembert halálos áramütés érheti.

Az aggregátoros hálózatra csatlakozás a kiépítettség módja és alkalmazása szerint lehet:
 

 • Mobil aggregátor (nem telepített aggregátor, egy alkalomra szóló)

  A balesetek megelőzése érdekében az egy alkalomra vonatkozó aggregátor telepítésének szándékát minden esetben előzetesen be kell jelenteni a használat előtt legalább 10 nappal!

  Az aggregátor csatlakoztatásának feltétele az igénybejelentés és az OPUS TITÁSZ Zrt. hálózatra történő visszatáplálást megakadályozó kialakítás. A kialakítás megfelelőségét az OPUS TITÁSZ Zrt. ellenőrizheti, illetve ellenőriztetheti.
 1. Bejelentem az aggregátor használatot
 2. Csatlakozás megfelelőségének ellenőrzése
 3. Elkezdem az aggregátor használatát
 4. Befejezem az aggregátor használatát
 • Telepített aggregátor (több alkalomra szól)

  Az áramszünet alatt a hatósági szabályozás szerint a hálózathoz csatlakoztatott, többször igénybe vett aggregátor használata csak az OPUS TITÁSZ Zrt. által előírt, engedélyezett műszaki feltételek szerint történhet meg.

  Ezeket a feltételeket az üzemviteli megállapodás tartalmazza, melyet Önnek előzetesen meg kell kötnie velünk. (ÜSZ 8.13.pontja)

  A csatlakozás kialakítását az OPUS TITÁSZ Zrt. ellenőrizheti, illetve ellenőriztetheti.

  Üzemviteli megállapodással rendelkező már telepített aggregátorok használata esetén külön bejelentési kötelezettség nincs.

  Biztonsági okokból ezúton hívjuk fel a figyelmet arra is, hogy ha a munkálatokat a jelzett időpont előtt befejezzük, a hálózatot előzetes értesítés nélkül visszakapcsoljuk.

Bejelentés, letölthető nyomtatvány(ok)

Mobil aggregátor használat bejelentése nyomtatvány 


Bejelentést az alábbi címen fogadunk:
OPTESZ OPUS Zrt.
E-mail elérhetőség: araminfo@opusenergetika.hu

 

Aggregátor használat bejelentése

(üzemviteli megállapodással rendelkező telepített aggregátor esetén nem kell kitölteni)

a *-al jelölt mezők kitöltése kötelező
Aggregátor használó adatai
Érintett felhasználási hely
Aggregátor használata
Üzemeltetési adatok