Hibabejelentés
Kiváló gyakorlati képzőhely az OPUS TITÁSZ nyíregyházi tanműhelye

Kiváló gyakorlati képzőhely az OPUS TITÁSZ nyíregyházi tanműhelye

2023.05.18.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kiváló Gyakorlati Képzőhely címet adta az OPUS TITÁSZ Zrt. Volosinovszki Sándor Gyakorlati képzőhelyének a tanulók gyakorlati oktatásban végzett kiemelkedő tevékenységéért. A diákok az itt folyó duális képzés során naprakész elméleti és gyakorlati villanyszerelői ismeretekkel gazdagodnak, ösztöndíjprogramban vesznek részt, később pedig munkalehetőséget is kaphatnak.

A nyíregyházi képzési helyszínen 2017. óta működik duális villanyszerelő képzés. A teljeskörű szakmai elméleti és gyakorlati felkészítést végző képzőhelyre a nyíregyházi NYSZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégiumból és a hajdúnánási BSZC Csiha Győző Technikum és Szakképző Iskolából jelentkezhetnek 10. osztálytól azok a diákok, akik a villamos hálózat szakmairányt választják.

A duális képzőhely működtetésével az OPUS TITÁSZ célja, hogy a képzés során olyan villamosenergia-ipari ismereteket, tapasztalatot adjon a diákoknak, amelyek birtokában a képzés lezárását jelentő szakmai vizsga teljesítése után könnyen el tudnak helyezkedni a szakmájukban. Mindeközben a fiatalok megszeretik a választott hivatásukat, és elkötelezetté válnak a szakmájuk és a vállalat iránt. 

A képzőhelyen a fő hangsúly a színvonalas tudásátadáson van, ezért kis létszámú csoportokkal, évfolyamonként 4-5 fővel foglalkoznak. Jelenleg öt-öt 10. és 11. évfolyamos tanuló szakirányú oktatását biztosítják. Az OPUS TITÁSZ nem csak nagyon jól felszerelt képzőhelyet, saját elméleti és gyakorlati ismereteket oktató szakoktatót biztosít a tanulók számára. A vállalat saját ösztöndíjprogramot is kidolgozott, emellett a sikeres vizsga után a tanulók lehetőséget kapnak a vállalatnál való foglalkoztatásra is. A duális képzés keretében eddig 16 diák szerzett sikeresen villanyszerelő végzettséget, közülük ma többen is az OPUS TITÁSZ-nál dolgoznak.

Az OPUS TITÁSZ-nak kiemelt célja a villanyszerelő szakma népszerűsítése, ennek érdekében rendszeresen részt vesznek pályaorientációs rendezvényeken, illetve tanműhely látogatásokat is szerveznek a diákoknak. A társaság két helyen, Nyíregyházán és Debrecenben vesz részt duális képzésben, így hozzájárulva a felkészült villanyszerelő szakemberek utánpótlásának biztosításához. 

„Hiszünk a tudás értékében. A magas színvonalú duális oktatást azért tartjuk fontosnak, mert így a felgyorsult, fejlődő világban is naprakész elméleti és gyakorlati tudást adhatunk át a jövő villanyszerelőinek. A szakképző intézmények és a vállalatok között létrejövő partnerségekkel a diákok könnyebben tudnak reagálni a változásokra, emellett cégspecifikus információkat is szereznek, mellyel könnyen integrálódnak később a vállalati kultúrába” – mondta el Torda Balázs, az OPUS TITÁSZ Zrt. vezérigazgatója. 

Az OPUS TITÁSZ Zrt. Nyíregyháza Üzem területén működő képzőhely kiválóságát, a jól felkészült szakemberek, szakoktatók remek munkáját, az itt folyó oktatás magas színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a 11. évfolyamos diákok minden évben indulnak a SZKTV (Szakma kiváló tanulója) országos versenyen, melyen rendszeresen szép eredményeket érnek el. 2022-ben innen került ki az országos verseny 3. helyezettje, idén pedig mind az 5 diák olyan eredményt ért el, amely mentesíti őket a 2023. júniusi szakmai vizsga interaktív vizsgafeladata alól.

hír
sajtóközlemény
OPUS TITÁSZ Zrt.

További híreink

Korábbi híreink

2024 2023
2022 2021