Hibabejelentés
Elhivatottsággal az energiaiparban: az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. az I. Debreceni Szakmafesztiválon várta a fiatalokat

Elhivatottsággal az energiaiparban: az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. az I. Debreceni Szakmafesztiválon várta a fiatalokat

2022.05.17.

Május 14-én került megrendezésre először, ámde hagyományteremtő jelleggel az I. Debreceni Szakmafesztivál, amelyen több mint 30 kiállító vett részt, hogy megismertessék a pályaválasztás előtt álló diákokkal szakmai lehetőségeiket. Az eseményen az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. izgalmas bemutatókkal és interaktív játékokkal várta az érdeklődőket, akik a társaságok duális képzési programjaiba is részletes betekintést nyerhettek.

 A szombaton megrendezett I. Debreceni Szakmafesztivál elsődleges célja a fiatalok pályaválasztásának segítése volt. A város főterére érkezők megismerkedhettek többek között a szervező, azaz a Debreceni Szakképzési Centrum képzési kínálatával, a helyi vállalatok karrierlehetőségeivel és a duális képzések előnyeivel.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. látványos bemutatókkal színesítve mutatta be a vállalat műszaki megoldásait és szakmai munkáját a fesztiválon.  Az egész napos program alatt, LED-falon vetített kisfilmekkel mutatták be a villanyszerelői és gázszerelői szakma rejtelmeit. Az OPUS TITÁSZ Zrt. standjánál az érdeklődők különféle játékokon, köztük egy mini üzemirányítási rendszeren keresztül ismerkedhettek a hálózatok működésének mikéntjével, sőt izgalmas reflexjátékokkal apróbb ajándékot is nyerhettek a legügyesebbek. Az OPUS TIGÁZ Zrt. standjánál is színes kvízjátékok várták a látogatókat, akik egy interaktív játék segítségével a gázmolekula útját követhették végig.

Mindezek mellett a pályaválasztás előtt állók számára részletes tájékoztatással is készültek a társaságok az általuk kínált gyakorlati képzésekről. A Debreceni és Nyíregyházi Szakképzési Centrum együttműködésével indított villanyszerelő és gázszerelő képzések alkalmat teremtenek a diákok számára arra, hogy az elméleti oktatás mellett gyakorlati munkavégzésben is részt vegyenek. Mindezt úgy, hogy a társaságok a képzés ideje alatt pénzbeli juttatást adnak, a kiemelkedő teljesítményt pedig magasabb összegű ösztöndíjjal díjazzák.

Az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. is kiemelt céljának tekinti a fiatal generáció edukációját és támogatását, annak érdekében, hogy a diákok a munkába álláskor minél szélesebb körű ismeretekkel és gyakorlati kompetenciával is rendelkezzenek. A társaságok mindennek jegyében rendszeresen képviseltetik magukat egyetemi állásbörzéken és pályaorientációs eseményeken: tavasszal a Miskolci Egyetem Állásbörzén, tavaly ősszel az I. Hello Szakma – Út a jövőbe kiállításon vettek részt, azt megelőzően pedig a „Mi a pálya?” fesztivál fő támogatójaként segítették a fiatalok pályaválasztási ismereteinek bővítését.

Az energetika szektorban különösen fontos a megfelelően képzett szakemberek utánpótlásának biztosítása, ezért az OPUS TITÁSZ és az OPUS TIGÁZ a tehetséggondozás mellett a hosszú távú karrier, valamint a folyamatos szakmai fejlődés biztosítására is kiemelt hangsúlyt fektet.

hír
állásbörze

További híreink