Hibabejelentés
Elindult az OPUS TITÁNOK verseny harmadik fordulója

Elindult az OPUS TITÁNOK verseny harmadik fordulója

2023.03.10.
A döntős csapatok pályamunkával készülnek a szakmai napokra.

Sikerrel zárták az OPUS TIGÁZ és az OPUS TITÁSZ országos energiatudatossági versenye, az OPUS TITÁNOK résztvevői a második fordulót, amelyben a csapatok egy reklámfilmen keresztül mutathatták be kreatív oldalukat. Ezzel az első két forduló legjobb 8 csapata bejutott a harmadik fordulóba, azaz a döntőbe, ahol a szervezők kétnapos szakmai programsorozat keretében látják vendégül a diákokat és az őket felkészítő tanárokat.


Az újesztendő megérkezésével a TITÁNOK újabb izgalmas kalandba vágtak bele – januárban elindult a verseny második fordulója, amelyben a diákok egy kisfilmen keresztül szemléltethették a korábbi fordulóban felvázolt környezetvédelmi problémájukat és a megoldási javaslataikat. A feladat során a kreativitás mellett a közös gondolkodásra és a meggyőző képességeikre is támaszkodniuk kellett a versenyzőknek, ugyanis a videó célja az volt, hogy az ösztönző érveik felsorakoztatásával a kihívásra adott megoldásaikat is népszerűsítsék.


„Öröm volt látni azt a fajta lelkesedést és elhivatottságot, amelyet a videó elkészítésébe fektettek a tehetséges diákok. Igazán motiváló és egyedi tartalmakat láthattunk a kiértékelés során, a tudományos megközelítésen túl sokan a reklámkommunikációs és a művészi vénáikat is megvillantották az elkészült munkáikon keresztül” – mondta el Egyházi Nikoletta, az OPUS TIGÁZ Zrt. és OPUS TITÁSZ Zrt. kommunikációs vezetője.


A megmérettetés második fordulójában szerzett pontszámok hozzáadódtak az első forduló pontjaihoz, és az összesített lista élén végzett 8 csapat jutott tovább a csapatverseny utolsó fordulójába. A kihívás utolsó szakaszában egy 3D modell köré épülő prezentáció készítése a feladat, amelynek célja, hogy az előző fordulókban választott projektet teljeskörűen illusztrálja, valamint egy képzeletbeli alapítvány kuratóriumát meggyőzze a tervezet finanszírozásáról.


A diákok az elkészült munkáikat március 23-24-én, Hajdúszoboszlón szervezett szakmai napok keretein belül, személyesen szemléltethetik a zsűrinek, ahol a végső próbatétel mellett energetikához kapcsolódó érdekes előadásokon és interaktív programokon is részt vehetnek majd. Természetesen a díjazás sem marad el – az első három helyen végzett csapatok diákjai és felkészítő tanáraik nagyértékű ajándékutalványt kapnak, nevező iskoláik pedig pénzbeli jutalomban részesülnek. A 4 - 8. helyen végzett csapatokat egyedi termékes ajándékcsomaggal jutalmazzák a szervezők. További részletek a versenyről az OPUS TITÁNOK weboldalán érhetőek el.

energiatudatosság
diákok
verseny

További híreink

Korábbi híreink

2024 2023
2022 2021